Kringloop shoplog | Kringloopdagje in Ede! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Kringloop shoplog | Kringloopdagje in Ede!


Een dagje kringlopen, dat was alweer veel te lang geleden! Voordat ik stage liep, snuffelde ik bijna iedere week wel bij één van de kringlopen in de stad. Nu heb ik er bijna geen tijd meer voor (snik, snik). Maar gisteren was het eindelijk weer zover! Ik stuurde mijn vriendinnetje Anna een berichtje die - net als ik - dol is op de kringloop. We besloten er een heus kringloopdagje van te maken en alle kringlopen in Ede langs te gaan. Zo gezegd, zo gedaan! Om 10 uur 's ochtends begonnen we bij kringloop nummero 1. De buit? Die laat ik je vandaag zien!

Toen we bij de eerste kringloopwinkel, de winkel van Sinkel aankwamen, was de teleurstelling groot. Deze had namelijk besloten om alvast vakantie te vieren - en dus was hij dicht. Erg jammer, want dit is één van de leukste (én goedkoopste!) kringloopwinkels in Ede.
Maar, niet getreurd: Ede is nóg twee kringloopwinkels rijker en dus gingen we op naar de volgende.
Dit is een gigantisch grote kringloop die heerlijk rommelig is. Nu klinkt dat misschien een beetje raar, maar voor nette en geordende kringlopen ben je bij mij niet aan het juiste adres. Ik vind het wel prima als het allemaal lekker door elkaar staat, dat hoort erbij en het is juist heerlijk om daar tussen te kijken!
In deze kringloop hebben Anna en ik ons wel ruim anderhalf uur vermaakt. We snuffelden tussen de potjes, blikjes en pannen, trokken de meest verschrikkelijke jassen aan waardoor we ineens omgetoverd waren tot soort potloodventers en gingen uiteindelijk naar huis met de volgende spullen:



Hoe cute is dit theedoosje? Dit was het eerste item wat ik in mijn mandje gooide. Mijn theezakjes slingeren namelijk overal en nergens rond en ik vond het de hoogste tijd om wat orde in de tent te brengen. Hopelijk gaat dit doosje mij er bij helpen.
Hij kostte €1,50.

Wat ik met dit "ding" ga doen, weet ik nog niet helemaal zeker. Wat het nu precies is, weet ik eigenlijk ook niet. Maar het lijkt me leuk om het als pennenbakje te gebruiken of om er plantjes in te zetten. Ik vond het "ding" in ieder geval onwijs leuk en voor die 1 euro kon ik hem ook niet laten liggen.

Kaarsjes, ik ben er dol op en je kunt er nooit genoeg van hebben. Daarom besloot ik om dit schattige lantaarntje aan te schaffen, inclusief kaarsje. Op mijn kamer bij mijn ouders heb ik namelijk nog geen één kaarsje staan (shame on me, I know) maar nu ben ik dus een gezellig kaarsje rijker!
Het lantaarntje kostte €1,00.

Wat moet Nicole nu weer met een pillendoosje? zul je je misschien wel afvragen. Nee, ik heb gelukkig geen medicijnen nodig, maar Anna kwam met het geniale idee om het te gebruiken als opbergdoosje voor je oorbellen! Ideaal, want ik weet niet hoe dat bij jullie is - maar ik ben altijd één van de twee oorbellen kwijt. Hopelijk nu niet meer!
Het pillendoosje kostte €1,00.

Misschien is dit wel mijn favoriete, of in ieder geval meest verrassende aankoop. Want je verwacht nu niet meteen een UV-filter voor je camera tegen te komen in de kringloop en al helemaal niet voor het bedrag dat ik er voor neerlegde. De man achter de kassa had volgens mij géén idee wat dit ding was en dus hoefde ik er maar 25 cent voor neer te leggen. Ja, je leest het goed: vijf-en-twin-tig cent! Zelfs op eBay betaal je nog meer voor zo'n filter, dus ik was helemaal happy!


 Ik ben er ook nog niet helemaal over uit wat ik precies van plan ben met dit boekje, maar de plaatjes die er in staan zijn zo lekker vintage, dat ik het meteen een geweldig boekje vond! Bovendien kostte hij maar €0,50 dus who cares?!

Voor mijn zusje besloot ik ook nog wat leuks mee te nemen. Ze is namelijk dol op lezen en ligt het liefst de hele dag in bed met een boek. Je kunt haar dus niet blijer maken dan met een boek.
Ik kocht dit boek "Hot or Not" van Carry Slee, een boek die ik zelf ook ooit heb gelezen en voor zover ik weet, is het een prima boek.
Hij kostte €1,00.

Ik wilde al zó lang zo'n leuk wit, gehaakt oma-kleedje, zoals ik het zelf graag noem. Is deze niet énig? Op het kleine vlekje rechts boven in de hoek na, vind ik hem in ieder geval heel erg schattig. En hij kostte €0,25. 

In eerste instantie kocht ik dit houten hartje voor iemand anders, maar hoe langer ik er naar keek, hoe leuker ik hem vond worden. Daarom heb ik besloten om hem lekker zelf te houden! Hij prijkt nu aan de muur in mijn kamer en ik vind hem leuk! Kostte slechts €0,50.

En tot slot kocht ik bij deze kringloop nog handschoenen die echt zo goed als nieuw zijn. Volgens mij zijn ze zelfs van echt suède leer en ze zijn perfect voor mijn mini-handjes. Jammergenoeg kwam ik er buiten achter dat ze bruin waren, terwijl ze in de winkel verdacht veel op grijs leken. Ach ja, ik hoefde er maar 1 euro voor te betalen!

Dat was de buit van kringloop nummer 1. Toen we uit deze winkel rolden, waren we eigenlijk al aardig kapot. Want jongens, ik kan jullie vertellen dat kringloopshoppen meer energie kost dan je denkt.
We besloten nog snel even langs de laatste kringloop te gaan, ongeveer tien minuutjes fietsen. Deze kringloop, genaamd Restore, is de bekendste kringloop van Ede. Dat vind ik stiekem wel een beetje jammer, want wat mij betreft mogen kringlopen lekker anoniem blijven zodat ik er de leukste spulletjes vandaan kan halen! ;-)
De Restore was net geopend in een nieuw pand en alles zag er kéúrig uit. Nu weten jullie dus dat ik daar niet warm of koud van word, wat mij betreft was het veel te netjes. We pasten nog een aantal kledingstukken en keken even bij de boeken. Anna kocht hier niets en ik kocht nog deze twee schattige blikjes voor 30 cent per stuk. Nog geen idee wat ik er in ga doen, maar ik vond ze zo leuk!


En dat was het alweer, ons mini-kringloop-shop-avontuur (ja, dat is een woord.) Het was heerlijk om weer even in de kringloop rond te neuzen, hopelijk heb ik snel weer wat meer tijd om nog meer kringlopen te bezoeken!

Hebben jullie nog leuke dingen gescoord in de kringloop de laatste tijd? :)



Deze blogs vind je misschien ook leuk:

47 opmerkingen:

  1. Leuke items heb je geshopt! Het idee van dat pillendoosje is zo slim, daar had ik nog nooit aan gedacht :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wooow! Wat een leuke dingen, de lantaarn, het hartje en de handschoenen vind ik super gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super leuke aankopen! Je blikjes zijn heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ontzettend leuke aankoopjes! Heb je de lens al geprobeerd? Wat een geluk, voor 25 cent

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke spulletjes. Ik vind vooral die 2 blikjes leuk en de lataarn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die laatste potjes! Wauw, die zijn echt leuk. Je hebt echt leuke dingen geshopt:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een koopje die filter!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem22.12.13

    Wat een leuke dingen heb je gekocht! Vooral dat pillendoosje dat je gaat gebruiken voor je oorbellen, heel gaaf! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw je hebt echt gave dingen gekocht! Bij mij in de buurt zitten helaas niet zoveel kringloop winkels, en de winkels die er zitten hebben niks wat ik zoek. :( Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke spulletjes heb je gevonden zeg, de blikjes vind ik mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke spulletjes heb je gevonden! Ik vind de blikjes en het pillendoosje heel leuk. Ik ben gek op dat soort vintage spulletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super leuke dingetjes heb je gekocht!
    Ik wil ook echt weer een keer langs de kringloop maar het schiet er steeds bij in...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een schattige spulletjes heb je gekocht! Ik vind dat oma kleedje zo leuk. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem22.12.13

    Je hebt er hele leuke spullen uitgekozen! Ik ben jaloers!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk dat je naar kringlopen gaat, ik kom er echt heel veel:D

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat een koopjes allemaal :D

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zo leuk! Vooral de handschoentjes en de blikjes! BIj ons bij de kringloop ligt serieus alleen maar TROEP. Hoe goed je ook kijkt, ik kan nooit wat vinden. Dus daarom verbaasd met me zo dat iedereen altijd zo lyrisch is over de kringloop haha. xliefs

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een super toffe aankopen! Ik vind het ook heel leuk om bij de kringloop te kijken. Die handschoenen zijn echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mazzel met dat UV-filter. En ook je andere aankoopjes zijn echt heel leuk. Slim idee dat van dat pillendoosje als oorbellen doosje. Ga je hem gewoon zo gebruiken of ga je hem eerst nog een make-over geven?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat vind je toch altijd geweldige spulletjes zeg! Zulke vintage blikjes heb ik ook een tijd lang gespaard. En dat boekje met vlinders lijkt me heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Anoniem22.12.13

    Je vind er soms super leuke spulletjes, ik ga ook wel eens snuffelen. Het lantaarntje is echt gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je hebt echt leuke dingen gevonden! Hier in België ben ik zulke toffe spulletjes nog niet tegengekomen in de kringloop.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat pillendoosje is ook leuk om al je lipsticks in te zetten! Moet je wel het dekseltje eraf halen..

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Anoniem22.12.13

    Leuke dingen heb je geshopt! Vooral die handschoenen en theedoosje zijn tof :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Waauw goed geslaagd! Heerlijke aankopen, wat leuk voor zo'n klein bedrag deze mooie spulletjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat heb je lekker geshopt! Ik vind het ook heel leuk om lekker te snuffelen, en inderdaad; hoe rommeliger, hoe beter! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuke dingen heb je gekocht!!


    Doe je al mee met mijn derde win actie?
    Zo niet neem dan snel een kijkje op http://www.inspiiredbylife.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Oeh leuke items! I love de kringloop!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Gave items heb je gescoord! Vooral die thee doos is echt prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Super mooie dingen heb je gescoord! Ik moet ook maar eens langs die kringloop winkels in Ede gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. ahh zo leuk allemaal! En wow, hoe chill is dat van die filter :D

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Super leuke spulletjes! En wat een koopje zeg je filter!

    X Laura

    http://bagsandsushi.com

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Waauw superleuk! Echt heerlijk om te lezen en zien. Ik ga zelf ook regelmatig naar de kringloop om spulletjes te halen voor op kamers volgend jaar! Lovely (:

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een super leuke spulletjes! En die filter voor 25 cent, hoe is het mogelijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Super leuke items heb je gescoord! Vooral de handschoenen <3

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot.com
    www.facebook.nl/fabulousstylews

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Je haalt altijd zulke leuke dingen bij de kringloop vandaan, hadden wij maar zo'n leuke winkel bij ons in het dorp!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Leuke aankopen! Wat super handig dat je die filter voor maar 25 cent hebt gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Zo leuk dat je altijd naar zulke winkels gaat! Zou ik ook erg graag willen, moet ik toch eens tijd voor gaan maken in 2014. Je aankoopjes zijn stuk voor stuk origineel en leuk, veel plezier ervan! Liefs, Stella.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat een leuke dingen heb je gescoord! Ik vind dat ook heerlijk: mooie spullen kopen voor weinig geld! Geweldig bijvoorbeeld, dat verhaal van die UV filter!!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Super leuke dingetjes heb je weer geshopt.

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat een super leuke dingetjes en die handschoenen!! Super leuk!

    X Suzette
    www.stylishwithsuus.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Wat een leuke items heb je gehaald! Prachtig! :D
    Ik vind het altijd ook erg leuk om even bij de kringloop naar binnen te gaan om te kijken of ze nog iets leuks hebben. Soms kom je echt zo iets leuks tegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Oja jij bent ook nog een soort van Queen qua vintage shoppen, help mij haha. Het tweede bakje is als pennenbakje inderdaad wel leuk! De blikjes zijn superschattig :)

    BeantwoordenVerwijderen